УДК 330:338/4 | DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V47(2024)-14 |
Решетілов Г. О., доктор філософії, доцент кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки, Миколаївський національний аграрний університет, м. Миколаїв, Україна
ORCID ID: 0000-0002-3691-7975
e-mail: Reshetilovgeorge@gmail.com
Економічні аспекти трендів індустрії гостинності в контексті продовольчої безпеки
Анотація. У статті охарактеризовано економічні аспекти існуючих трендів індустрії гостинності в контексті продовольчої безпеки. Досліджено особливості та вплив на продовольчу безпеку країни таких трендів індустрії гостинності як: перехід до більш стійких моделей управління ресурсами; розвиток економіки замкненого циклу; застосування новітніх технологій. Розкрито зв’язок економічного аспекту продовольчої безпеки зі зміною поведінки споживачів, небайдужих до питань збереження навколишнього середовища і все більше звертаючих увагу на походження продуктів, екологічну відповідальність підприємств і дотримання стандартів якості. Зазначено, що хоча індустрія гостинності стикається з численними викликами, але водночас вона відкриває і нові можливості для розвитку. Наведено перспективні напрями розвитку економічних стратегій підприємств індустрії гостинності в контексті продовольчої безпеки.
Ключові слова: тренд; індустрія гостинності; технологічні інновації; продовольча безпека; поведінка споживачів; ціноутворення.
Література:
- Тренди індустрії гостинності у 2022 році. Hotel solution. 2022. URL: https://hotel-solution.com.ua/news/trendi-industriyi-gostinnosti-u-roci.
- Шебаніна О., Бурковська А., Лункіна Т., Бурковська А. Глобальні аспекти продовольчої безпеки у світі: економічні виміри. Modern Economics. 2023. № 38. С. 178-185. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V38(2023)-27.
- Shebanina O., Burkovska A., Lunkina T., Burkovska A. The aspects of food security formation in the context of epidemiological restrictions in the USA. Ukrainian Black Sea Region Agrarian Science. 2022. №26(1). Р. 19-29. DOI: https://doi.org/10.56407/2313-092X/2022-26(1)-2
- Burkovska A., Shebanina O., Lunkina T., Burkovska A. Ensuring food security in the context of the sustainable development of agriculture. Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development. 2021. №3(44). P.337-345. DOI: https://doi.org/10.15544/mts.2021.%2030
- Bobrovska N., Sukhorukova A., Burkovska A. Transformation Processes of the Business Environment in the Context of European Integration of Ukraine. Modern Economics. 2022. №34. P. 13-20. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V34(2022)-02
- Irani F., Kilic H. An assessment of implementing green HRM practices on environmental performance: The moderating role of green process innovation. Journal of Global Hospitality and Tourism. 2022. №1(1). Р. 16-30. DOI: https://www.doi.org/10.5038/2771-5957.1.1.1001
- Lunkina T., Burkovska A. and Burkovska A. Features of forming socio responsible behavior in the consumer of organic production of the agricultural sector in Ukraine. Вісник аграрної науки Причорномор’я. 2020. №1(105). С. 11-18. DOI: https://doi.org/10.31521/2313-092X/2020-1(105)-2
- Wiitala J., Mistry T. Organizational response to the COVID-19 pandemic: Does it affect hospitality industry employees’ outcomes? Journal of Global Hospitality and Tourism. 2022. №1(1). Р. 51-68. DOI: https://www.doi.org/10.5038/2771-5957.1.1.1003
- Management of the Informational Potential of Eco-Hotels in the Conditions of Sustainable Development of Hospitality and Tourist Destinations Based on Agricultural Enterprises in Ukraine / O. Shebanina and etc. Modern Economics. 2023. №41. Р. 147-155. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V41(2023)-21.
- Кучерява Г. О. Готельна індустрія України в умовах кризи: виклики, тренди, перспективи. Вісник Київського національного лінгвистичного університету. 2024. №29(2024). Серія Історія, економіка, філософія. С. 60-69. DOI: https://doi.org/10.32589/2412-9321.29.2024.301784
Стаття надійшла до редакції: 20.10.2024
Як цитувати статтю: |
Решетілов Г. О. Економічні аспекти трендів індустрії гостинності в контексті продовольчої безпеки. Modern Economics. 2024. № 47(2024). С. 98-103. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V47(2024)-14. |
Reshetilov G. (2024). Economic Aspects of Hospitality Industry Trends in the Context of Food Security. Modern Economics, 47(2024), 98-103. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V47(2024)-14. |